Norwegian/Russian LAB

Norwegian Russian LAB

Foto: Zbigniew “Ziggi” Wantuch

13.-17. april 2015 var en gjeng norske og russiske dansere samlet i Hammerfest hos Dansearena nord.  Prosjektet var det andre av en serie på tre Norsk/Russiske møter, med ambisjon om kunstnerisk fordypning, eksperimentering og å knytte nye kontakter på tvers av landegrenser.

Uken kulminerte i en seks og en halv times lang improvisasjon kalt Healing day. Vi tok det velklingende navnet Crap Corrective og skred til verket. Målet var å foreta en fake (eller virkelig?) healing av oss selv, hverandre, Arktisk kultursenter, Hammerfest, oljeriggen Goliat, Norge og til sist verden. Med andre ord – to correct the crap. En grandios og umulig oppgave. Prosjektet ble dokumentert fortløpende på facebookeventen vår.

Politiet fikk rapporter om underlig oppførsel og rykket ut. I artikkelen hos iFinnmark står det at det var tre personer som slikket på bygning og bukket til biler. I virkeligheten var vi 7-9 personer som delte ut uforbeholden kjærlighet til det vi måtte snuble over (fortau, ventilasjonsanlegg, forbipasserende, luft, vann, treverk). I oppsummeringen etterpå fant vi ut at de beste strategiene våre for healing i denne settingen var

Healing by thank you – å takke ting/folk/hendelser for ulike egenskaper

Healing by wow – å gi uttrykk for begeistring overfor noe/noen

og Healing 4 real – språklig insistering på den helende kraften. En gjentagende messing av “heal, heal, heal for real!”

Vi kom opp  med mye underlig materiale. En av mine favoritter fra dagen er låten Heal the police, som oppstod i studio rundt klokken 14, like før en ekstremt patosfylt gruppevals til Michael Jacksons Heal the world.

Heal the police

Please, please

heal the police

Bring peas, to the police

Please, please, please the police

heal the police with peas

Peas

Foto: Gerd Kaisa Vorren